Activiteiten Circulaire Economie Booster Utrecht

Circulaire Economie Booster Utrecht

Circulair ondernemen is hot. Broodnodig. Doe je vaak samen. En is niet te vergeten fun. Ben je geinteresseerd in circulair ondernemen, maar weet je nog niet hoe? Ontbreekt het je nog wat aan kennis of inspiratie? Kom dan naar de CE Booster op 15 mei in Utrecht.

Meld je vandaag nog aan via het aanmeldformulier. Er is plek voor ca. 25 personen. Vol = vol.

Ben je niet beschikbaar op 15 mei maar wel geinteresseerd? Stuur dan een mailtje naar evenement@mvonederland.nl. We informeren je graag over de andere data.

Over de CE Boosters

Nederland circulair! stimuleert mensen en organisaties om circulair te ondernemen en innovatiever te produceren, consumeren, financieren en organiseren.

Met MVO Nederland / De Groene Zaak trekken we het land door om ondernemend Nederland op de hoogte te brengen van de mogelijkheden en voordelen van circulair ondernemen. Dit doen we door regiobijeenkomsten te organiseren, waarbij we koplopers uitnodigen om andere ondernemers te inspireren.

Doelgroep

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in circulair ondernemen en hierbij in de opstartfase zijn.

What’s in it for you?

Na afloop van de CE Booster:

  • Weet je (nog beter)wat circulair ondernemen inhoudt;
  • Heb je praktische handvatten gekregen om hiermee direct aan de slag te gaan;
  • Heb je businesskansen aangereikt gekregen;
  • Heb je contacten opgedaan die je verder kunnen helpen jouw ambities op het vlak van circulair ondernemen te bereiken.

Locatie

Deze CE Booster wordt gehost door Hof van Cartesius. Ook verzorgen zij een van de praktijkcases in het programma. Bianca Ernst, co-founder en circulaire doener: “Het is een opgave waar de hele bouwsector zich over buigt in netwerkbijeenkomsten, seminars en conferenties. Bij het Hof van Cartesius zijn we meer van het doen. We bouwden drie paviljoens van grotendeels gebruikte materialen. 100% experimenteren en innoveren. En we willen doorontwikkelen en anderen inspireren. Daar zijn natuurlijk investeerders voor nodig. Partners en leveranciers om mee samen te werken en regels waar je aan moet voldoen. Hoe zorg je als circulair ondernemer voor samenwerking met de gevestigde orde? Hoe krijg je beweging in een markt die over efficiënt georganiseerd is in de lineaire economie? Vanuit Het Hof van Cartesius delen we graag onze leerpunten en inzichten.”

Programma

14.00-14.30 uur Inloop

14.30-14.45 uur Aanvang programma, welkom door MVO Nederland / De Groene Zaak

14.45-15.00 uur Inleiding Circulaire Economie door Diana de Graaf, Nederland circulair!

15.00-15.30 uur Praktijkcase door Bianca Ernst, Co-founder Hof van Cartesius – Circulair pionieren in de bouw

15.30-16.00 uur Praktijkcase door Tynke van den Heuvel, oprichter studio Wae – Van Esthetisch verantwoord naar Grondstof verantwoord ondernemen. Als je iets gaat kopen waar let je dan op? Op hoe duurzaam of verantwoord een product is gemaakt? Of op hoe het er uit ziet en voelt? En wat geeft de uiteindelijke doorslag? Graag vertel ik je over mijn trip van een ontwerp naar een Circulair product met Duurzaamheidslabel A in professionele productie.

16.00-16.20 uur Pauze

16:20-17.20 uur Workshop Circo over ontwikkeling van circulaire businessmodellen

17:20 uur Afronding workshop en start netwerk/borrel